Kurban nasıl kesilir? Yeni Rueff tekniği

Rueff tekniği ile kurban kesilecek hayvanı yere yatırmak son derece kolaylaşıyor.

kurban nasil kesilir? (rueff teknigi)Her Kurban Bayramında en çok görülen manzaraların başında gelen boynuz darbesiyle yaralanan ve ellerini parmaklarını kesen acemi kasap görüntüleri Rueff tekniği ile tarihe karışacak.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kurban kesiminin tekniğine uygun şekilde yapılması durumunda üzücü kazaların yaşanmayacağı uyarısında bulundu.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız, kurban kesimlerinde birçok aksaklıkların yaşandığını ve üzücü kazaların meydana geldiğini söyleyerek, Kurban bayramlarında acil servislerin acemi kasaplarla dolduğunu, alınacak birtakım önlemlerle üzücü kazaların önüne geçilebileceğini ifade etti.

Rueff yöntemi adı verilen teknikle kurbanlığın rahatlıkla tek hamlede yatırılabildiğini kaydeden Yıldız, hayvanı yatırma tekniğini şöyle açıkladı:

'Hayvanı başından sağlam bir yere bağlıyoruz. Kullandığımız ip veya urganın sağlam olmasına özen gösteriyoruz.  Daha sonra sağlam bir iple iki boynuzu bağlıyoruz. İpi boynunun üstünden uzatarak alttan geçiriyoruz. Bu sayede hareketli bir düğüm oluşuyor. Göğüs ve karnından geçirdiğimiz ipi kuyruk hizasından arkaya doğru uzatıyoruz. Belli bir mesafe bıraktıktan sonra hayvanı iple çekerek olduğu yere yatırıyoruz. Bu şekilde oluşabilecek kazaları minimize ederiz.

En uygun metod: REUEFF

Bayramı bayram tadında geçirebilmek için hastanelerde geçirmemek için bu yöntemin kullanılması gerekiyor. Bu yöntemi yapmak için profesyonel olmaya gerek yok. Herkesin rahatlıkla yapabileceği bir yöntem.  Biri sabit toplam dört hareketli düğümle yapılan büyükbaş hayvan yatırma tekniği. Hiçbir zorluğu yok tek kişide yatırabilir iki kişide yatırabilir.”

Yöntemin hem hayvan için hem de onu yatıracak olan hayvan sahipleri ve kasaplar için güzel bir yöntem olduğunu dile getiren Yıldız, yöntem sayesinde hayvanda en ufak bir yaralanma söz konusu olmadığını ve etinde bir kararma olmadığını anlattı. İki, üç kişinin bir tonluk büyük bir hayvanı çok rahatlıkla yatırabildiğine dikkat çeken Yıldız, bu sayede kazaların ve sakatlanmaların önüne geçildiğini dile getirerek kurbanda yaralanmaların önüne geçmek için bu tekniğin kullanılması gerektiğini söyledi.

Mustafa Yıldız daha sonra simental cinsi 520 kiloluk bir büyükbaş hayvanı tek hamlede yere indirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir