Facebook, WhatsApp'daki sohbetlerinizi izlemesin.. Bunu yapın

WhatsApp'ızı koruma altına alın! Hesap bilgilerinizi, para hırsına kapılmış olan Facebook ile paylaşan WhatsApp'da bu özelliği kapatmanın bir yöntemi var. İşte WhatsApp'ta hesap bilgilerini koruma alma metodu...

whatsapp

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'a getirilen son özellik bir hayli eleştirildi. WhatsApp'ın, hesap bilgilerini Facebook ile paylaşan son özelliği kapatılabiliyor.

WhatsApp'ta geçtiğimiz günlerde bir güncelleme yayınlandı. Bu güncellemenin, kişi bilgilerinin Facebook'la paylaşılacağı için yapıldığı açıklanmıştı. WhatsApp'ın bu güncelleme için yaptığı açıklama şu şekilde:

“Facebook'un size daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için, WhatsApp hesap bilginizi Facebook ile paylaşın.”

Yani WhatsApp size kısaca şunu söylüyor: “Ben sizin hesap bilgilerinizi ve sohbetlerinizi Facebook ile paylaşacağım. Böylece karşınıza sizi ilgilendiren ve ilgi duyduğunuz reklamlar getirilecek.”

Tabi bu uygulamanın sadece reklamla kalacağı da aşikar. Paylaşılacak platformun Facebook olması ise son derece doğal. Bildiğimiz üzere yaklaşık 2,5 sene önce Facebook, WhatsApp'ı toplamda 19 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Gel gelelim bu bilgileri istersek paylaşmayabiliyoruz. Bunun için yapmak gereken çok basit bir işlem var:

WhatsApp > Ayarlar > Hesap > Hesap bilgilerimi paylaşma

En altta bulunan kısımda hesap bilgilerimi paylaş bölümündeki onay kaldırıyoruz. Böylece istediğimiz takdirde hesap bilgilerimiz ve sohbetlerimiz Facebook ile paylaşılmıyor.

Hangi gerekçeyle olursa olsun, yazışmalarınızın başkaları tarafından okunup izlenmesinden hoşlanmayacağımız kesin. "İlginize göre REKLAM GÖNDERME" adıyla da olsa bu özelliği kapatmak gerçekten önemlidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir