Kapadokya'da 3 turistin öldüğü balon kazasında şok bir iddia ortaya atıldı. 13 kişinin tedavi gördüğü hastanede rehin tutulduğu belirtiliyor. Hastane tedavi için 1.2 milyonluk masraf çıkardı.
Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre Kapadokya'da üç turistin ölümüyle sonuçlanan balon kazasında şok bir skandal daha ortaya çıktı. Kazadan sonra Özel Versa Hastanesi'ne kaldırılan 13 yaralı turistin bir haftadır hastanede rehin tutulduğu ortaya çıktı. Rehine kriziyle ilgili taraflar birbirini suçluyor. Balon ve sigorta şirketleri hastane yönetimini suçladı.
MASRAF 1.2 MİLYON LİRA
13 hastaya 1.2 milyon lira hastane masrafı çıkarıldığını ifade eden şirket temsilcileri, bu para ödenmediği için turistlerin rehin tutulduğunu öne sürdü. Hastane yönetiminden ise konuya ilişkin çelişkili ifadeler geldi. Önce konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirten hastanenin sahibi Cavit Vergiveren daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Her tedavinin bir bedeli var. Bunlar da kendilerini kırmışlar. Hastaların birçok yerinde kırık vardı. Tabiiki hastanede tedavi olmanın bir bedeli olacak." 1.2 milyonluk faturanın yüksek olup olmadığına ilişkin sorulara da Vergiveren, "Bunu neden soruyorsunuz? Cevap vermek zorunda değiliz" dedi.
SORUN BÜRO KRATİK
Hastane doktorları ise yaşanan tartışmanın sigorta şirketleri ve bürokratik engellerden kaynaklandığını ifade etti. Hastanede görevli, isminin açıklanmasını istemeyen bir doktor şöyle konuştu: "Bazı yolcuların uçak ambulans veya özel koşullarla taşınması gerekiyor. Sigorta şirketlerine bunu 5 gün önce bildirdik. Ama hâlâ ayarlayamadılar. Uçak ayarlanırsa taburcu ederiz. Şu an hastanemizde 12 hasta var. Bunların 2'sini yarın göndermeyi planlıyoruz."
ÜÇ ÜLKEDEN TEMSİLCİ GELDİ
Hastaları rehin tutuldukları hastaneden kurtarmak için Brezilya, Arjantin ve İspanya hükümetleri özel temsilcilerini Nevşehir'e gönderdi. Söz konusu ülkelerin Türkiye'deki büyükelçilikleri de harekete geçti. SABAH'a konuşan temsilciler "Hastane ve sigorta şirketinin tutumu karşısında çok şaşırdık. Sigorta şirketi parayı yüksek bulup ödememiş. Şirketin ekpertiz çalışması yaptığı söyleniyor. Bu bir haftayı bulur. Sağlık Bakanlığı'ndan yardım istedik. Hastalarımızı götürecek uçak da bulamadık" diye konuştu.
BİR KIRIĞA 50 BİN EURO
Bölgedeki turizm şirketleri de olaya tepki gösterdi. Gerekirse talep edilen parayı kendilerinin karşılayacağını ifade eden bir turizmci, "Bu parayı ülkemiz adına sigorta şirketine bırakmadan ödeyecektik. Ancak elimizde faturalar var. Tek hastaya bir ayak kırığı için 50 bin euro fatura kesilmiş" dedi.