'Akla ziyan iş olur!'

Facebook ve twitter neden Türkiye'ye gelmiyor?

'Akla ziyan iş olur!'

Vatan'dan Murat Çelik'in haberine göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “İnternetin Birleşmiş Milletleri olarak kabul edilen ICAAN, Ortadoğu merkezini İstanbul’a taşıma kararı aldı” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İnternetin Birleşmiş Milletleri” olarak kabul edilen, merkezi Los Angeles’ta bulunan ICANN’in Ortadoğu merkezini İstanbul’a taşıma kararı aldığını söyledi. Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bakanlık personeline önceki akşam iftar yemeği veren Yıldırım, Gezi Parkı olaylarında etkin rol oynayan sosyal medyanın kendilerine örnek olduğunu vurguladı ve bu alandaki çalışmalara hız verdiklerini anlattı.

YETKİLLER İLE GÖRÜŞTÜK

Yıldırım, “Gezi olayları, bu işin nerelere varabileceğini gösterdi. Şikayetlerde çok büyük artış var. Yoksa, hükümet hedef alındı diye böyle bir çalışma başlatılmış değil. Öylesi akla ziyan bir iş olur zaten” diye konuştu.

Sosyal medyaya yönelik çalışmalar kapsamında ABD’de Facebook, Twitter yetkilileriyle görüştüklerini hatırlatan Yıldırım, bu kuruluşların daha titiz davranmaya başladığını açıkladı. Siber suçlarla daha etkin mücadele için çalışma yaptıklarına da değinen Yıldırım, şöyle devam etti: “Sosyal medyada başta artan sahte hesaplar, hakaret, ırkçılık, cinsel ve çocuk pornosu içerikli ifade ve görüntüler için yer sağlayıcılarına para cezası uygulayacağız. Özgürlüklerin kısıtlanacağı ve sosyal medyanın yasaklanacağı iddiaları doğru değil. Facebook, Twitter yetkilileriyle görüşmeler yaparak data merkezlerinin Türkiye’ye getirilmesini istedik ve teşvik edeceğimizi söyledik. 5651 Sayılı Kanun nedeniyle yer sağlayıcılarına hapis cezasının olduğu yönündeki endişelerini ilettiler. Biz de karar verdik, hapis cezasını mahkeme kararına göre para cezasına çevireceğiz.”

SUÇA SINIR ÖTESİ TAKİP

Yeni yasama döneminde Siber Suçlarla Mücadele Sözleşmesinin Meclis’ten geçirilmesiyle birlikte sanal suçlar konusunda uluslararası adli yardımlaşma yapılabileceğini de kaydeden Bakan Yıldırım, “Böylece 47 ülke bu konuda adli yardımlaşma yapabilecek, bahaneler olmayacak” dedi.

2006 yılından beri Haydarpaşa ile ilgili proje yaptıklarını belirten Binali Yıldırım, şu bilgileri verdi: “Yapılan yazışmalar ve işleri alt alta koyduğumuz zaman kitap olur. Zaten arkadaşlar da kitap hazırlamışlar. Oradaki düşüncemiz çok net. Projelerin onayı, nerde ne kadar iş yapılacak, hangi alan hangi amaçla kullanılacak? Bunların hepsi belli... Dolayısıyla projenin bundan sonra yapılmasının önünde hiçbir engel yok. Orda tartışma dönüp dolaşıp Haydarpaşa Gar binasının ne olacağına getiriliyor. Bu da çok anlam ifade etmeyen bir tartışma. Gar binası yerinde kalacak. Bina değerlendirilecek. Ya kültür merkezi olacak veya ona başka bir fonksiyon verilecek. Haydarpaşa Projesi içinde en prestijli yapı o olacak.”

NÜFUSUN YÜZDE 40’I HIZLI TRENLE SEYAHAT EDECEK

Demiryollarının serbestleşmesini tarihi bir karar olarak nitelendiren Binali Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında herhangi bir sıkıntı olmadığını anlattı. Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Zaman zaman YHT’ler özellikle şehir içlerinde konvansiyonel hatlara girmek zorunda. Eskişehir’e girişte alttan geçişi bitiremedik, 6 kilometrelik bölümde inisiyatif makiniste geçiyor. 60 yerine 120 ile geçerse kaza riski doğuyor. Kazaları önlemenin hiçbir yolu yok. Dünyanın en gelişmiş emniyet sistemi Türkiye’de kullanılıyor.”

Türkiye nüfusunun yüzde 40’ının yaşadığı 14 şehrin 5 yıl içinde hızlı tren hattıyla birbirine bağlanacağını vurgulayan Yıldırım, “Bu yıl sonundan itibaren Ankara-İstanbul arasındaki hızlı treni işletmeye alacağız. 29 Ekim Türkiye için önemli bir tarih, bu tarihte Marmaray’ın da açılışını yapacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir