Antalya’da 2007 yılında aynı kadavradan pankreas nakli olan Rafet Kartal’la böbrek nakli olan Gülcan Kartal nakil sırasında tanışıp evlendikten 4 yıl sonra tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi oldular.
Fethiye’den doğum yapmak için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kadın ve Doğum Hastalıkları bölümüne gelen aile 3,5 kilo ağırlığında doğan bebeğe Muhammet Eren Kartal ismini verdi.
Hem böbrek, hem de pankreas yetmezliği bulunan turizmci Rafet Kartal 2007 yılında ablasının bağışladığı böbrekle hayata tutundu. Pankreas için organ bekleme listesinde kadavradan organ çıkmasını beklerken böbrek naklinden iki ay sonra Antalya’nın Alanya ilçesinde trafik kazası geçiren 19 yaşındaki Meryem Er’in beyin ölümü gerçekleşti. Er’in ailesi kızlarının organlarını bağışladıktan sonra pankreas nakli için Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezine çağırılan Kartal, burada böbrek yetmezliği nedeni ile nakil için Konya’dan çağırılan Gülcan Barış’la tanıştı. Naklin ardından arkadaşlıklarının sevgiye dönüştüğünü söyleyen Barış, “2009 yılında evlendik. İki gün önce tüp bebek yolu ile çocuk sahibi olduk. Öncesinde gereken tedavi neyse uygulandı. Allah bize bu mutluluğu bahşetti” dedi.
Aynı günde nakil olup daha sonra evlenmeye karar verdiklerini hatırlatan Rafet Kartal ise nakil olan hastalara bir tavsiyede bulunarak, “Bugün Muhammet Eren’imizle birlikteyiz. Diğer organ nakli olan kardeşlerimize de öneririz. Her hangi bir sakıncası yok. Yeter ki organ nakli ile kadın doğumun görüşünü alsınlar. Gerekli tedavileri yapıldıktan sonra, hem normal, hem tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmalarında sıkıntı yok. Burada organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha Türkiye görmeli. Biz herkesi organ bağışına davet ediyoruz. Böyle güzel sonuçları alabilmek için. Organ beklerken bu günleri hayal dahi edemiyorduk gerçekten. Çünkü bugün Türkiye’de 70 bin diyaliz hastası var. Bu kişiler organ bekliyorlar. İnşallah onlar da sağlıklarına kavuşurlar. Bekar arkadaşlarımız da böyle güzel duygulara sahip olabilirler” şeklinde konuştu.