2013-2014 futbol sezonu başladı

Spor Toto Süper Ligi’nde 2013-2014 futbol sezonu cuma günü yapılan bir karşılaşma ile başladı. Sezonun ilk maçı beraberlikle tamamlanırken ilk hafta sürprizleri de beraberinde getirdi. Fenerbahçe ilk maçını kaybederken sezonun ilk önemli maçında Beşiktaş Trabzonspor’u yendi. İlk haftanın son iki maçı ise bu akşam oynanacak.

2013-2014 futbol sezonu başladı

Spor Toto Süper Ligi’nde 2013-2014 Futbol sezonunun ilk haftası iki maç dışında tamamlandı. Alınan sonuçlar şöyle:

Medical Park Antalyaspor: 0 - Kayseri Erciyesspor: 0

Kardemir Demir Çelik Karabükspor: 2 - Kasımpaşa: 0

Çaykur Rizespor: 1 - Gençlerbirliği: 0

Torku Konyaspor: 3 - Fenerbahçe: 2

Akhisar Belediyespor: 3 - Sanica Boru Elazığspor: 1

Eskişehirspor: 2 - Bursaspor: 0

Beşiktaş: 2 - Trabzonspor: 0

İlk haftanın diğer iki maçı ise bu akşam oynanacak.

Gecenin ilk maçında Kayserispor ile Sivasspor Kayseri Belediyesi Kadir Has Stadı’nda saat 20.00’de karşı karşıya gelecek karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım.

Gecenin ikinci maçında ise geçen senenin şampiyonu Galatasaray kendi evinde Gaziantepspor’u ağırlayacak. Saat 21.45’te Türk Telekom Arena Stadı’nda başlayacak olan karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek.

Bu arada sezonun ilk derbisi ve haftanın en önemli maçında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. İstanbul Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarının başlarında da takımlar gol bulamadı ancak maçın son çeyreğinde ağırlığını hissettiren ev sahibi Beşiktaş Olcay Şahan ve Gökhan Töre’nin golleriyle sonuca gitti ve ilk derbi maçtan 2-0 galibiyetle ayrılarak üç puanın sahibi oldu.

Yapılan bu karşılaşmalardan sonra ilk haftayı galibiyetle kapatan Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Eskişehirspor Kardemir Demir Çelik Karabükspor, Torku Konyaspor ve Çaykur Rizespor üçer puanla ard arda averajla ilk sıraları paylaştılar.

Haftanın berabere biten tek maçında birer puan alan Kayseri Erciyesspor ile Medikal Park Antalyaspor’un ardından henüz ilk maçlarını yapmayan Galatasaray, Gaziantepspor, Kayserispor ve Sivasspor sıralandı.

İlk haftayı yenilgi ile kapatan takımlar Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Sanika boru Elazığspor, Bursaspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor son sıralarda yer aldılar.

İkinci hafta maçları ise 23-26 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Program şöyle:

Gençlerbirliği – Akhisar Belediyespor

Kasımpaşa – Kayserispor

Gaziantepspor – Medical Park Antalyaspor

Fenerbahçe – Eskişehirspor

Sanica Boru Elazığspor – Kardemir Demir Çelik Karabükspor

Sivasspor – Torku Konyaspor

Bursaspor – Galatasaray

Trabzonspor – Çaykur Rizespor

Kayseri Erciyesspor – Beşiktaş