2014 Asya'sı nasıl olacak?

Çin borsaları düzelecek, emlak piyasası toparlanacak, sosyal ve politik belirsizlik artacak...

2014 asya'si nasil olacak?Asya piyasalarını nasıl bir 2014 bekliyor. CNBC yazarı Li Anne Wong Asya'ya dair öngörülere makalesinde şu başlıklarla yer verdi:

SONUNDA ÇİN BORSALARI YÜKSELECEK

Ekonomideki gelişmeler ile Çin hisse senetlerinin, yıllardır süren durgunluğunu kırması umud ediliyor. 2013'de ekonomideki ilerleme başta umut vermiş, fakat daha sonra hayal kırıklığı yaratmıştı. Ama, 2014 farklı olacak. Ülke liderleri tarafından Kasım ayında yapılan üçüncü genel kurulda belirginleşen reformlar 30 yıldan fazladır olan en cesur reformlar oldu ve şimdiden piyasalara enjekte edildi. Tipik bir örnek olarak, tek çocuk politikasının gevşetilmesinden sonra bebeklere ilişkin hisse senetlerinde yükseliş kaydedildi. Bu Asya'nın bu yıl en kötü performans sergileyen piyasasını geri getirecek mi? Kesinlikle.
ASYA'NIN ATEŞLİ EMLAK PİYASASI DÜZELECEK Azaltım siniri Asya varlık fiyatlarındaki soğumanın tek nedeni değil. Singapur'da Hong Kong'da ve Çin'de bir çok konutlandırma engeli zincirlerinden kurtuldu. Son yıllarda, faiz oranlarındaki daha yüksek olan görünüme rağmen, bu piyasadaki talep sürekliliği yıprattı ve çok sayıda yeni ev yapılması fiyatları kaçınılmaz olarak aşağıya çekecek. Bu düşüş çok keskin olmayacak ve insanlar için ev alma zamanı gelecek.
SOSYAL, POLİTİK BELİRSİZLİK YÜKSELECEK Yeni yılda hem yurt içi hem de jeopolitik tansiyon yükselecek. Çin ve Japonya arasındaki adalar tartışması iki tarafın da feragat etmemesi ile yükselecek. Bu Vietnam, Filipinler, Brunei, Malazya ve Tayvan'daki bir çok hissedarı zor duruma sokacak. Çin'deki sosyal huzursuzluk bölgeyi etkileyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir