Sürücülere 'Ramazan' uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, hoşgörü ayı olan Ramazan'da sürücülerin birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı olmalarını, aşırı hızdan kaçınmalarını ve trafik kurallarına harfiyen uymalarını istedi.

Sürücülere 'Ramazan' uyarısıYaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının gelmesi nedeniyle oruç tutan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Ramazan ayında oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşmektedir. Açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına karşı sürücüler her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalıdır.

Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemelidir. Hiç değilse Ramazan ayı boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araçlarınızı sürünüz. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik, can yakan kazaların olması kaçınılmazdır" dedi.

"UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAYIN"

Ramazan ayı nedeniyle tatilden erken dönen vatandaşların aşırı sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalarını da isteyen Apaydın, "Bu hafta sonu tatilden dönüşler yoğunlaşacak ve trafik artacaktır.

Ölümlü kaza oranı düşmesine rağmen, günlük ortalama 11-12 vatandaşımızı kazalarda kaybediyoruz. Tatil dönemi yoğunluğunda ise bazen normalin iki katına kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiğini görüyoruz. Bu kazaların büyük sebebi, sıcaktan ve nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor.

Öğle vakitlerinde sıcaktan eriyen asfalta dikkat ediniz. Mecbur kalmadıkça öğlen sıcağında yola çıkmayınız. 2012 yılının ilk altı ayında meydana gelen 162 bin 858 trafik kazasında bin 463 vatandaşımızı kaybetmemize, 113 bin 881 vatandaşın da yaralanmasına neden olan sürücü kusurlarının başında, yüzde 30 gibi yüksek oranla, aracının hızını yol, hava durumu ve trafiğin gerektirdiği şartlara uygun ayarlamamak geliyor. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir