2016 Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı - ÖSYM Sorgula

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı  ÖSYM tarafından açıklandı. 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin resmi sitesinde erişime açıldı.

LYS üniversite tercih sonuçlarına aşağıdaki linke tıklayarak sonucunuzu öğrenebilirsiniz...

2016 universite tercih yerlestirme sonuclari aciklandi - osym tikla sorgula2016 Üniversite yerleştirme sonuçları açıkladı. Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı  -ÖSYM  tarafından, 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları  https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı -

Üniversitelere kayıt  işlemleri, 15-19 Ağustos'ta, elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos'ta yapılacak.ÖSYM tarafından, 2016-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme  Sistemi (ÖSYS) yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları  açıklandı. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden  öğrenilebilecek.
LYS ÖSYM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yükseköğretime  sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 13 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş  Sınavı (YGS) ve 18-19-25-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen Lisans  Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler  doğrultusunda, 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme  işlemleri tamamlandı.

Buna göre, adaylar yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM'nin  https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri  ile öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların  adreslerine gönderilmeyecek.

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı  kazanan adayların kayıt işlemleri, 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında,  elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt  için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu  üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan  belgelere ve tarihe göre işlem yapacak. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı  kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders  sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına  geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini,  30 Aralık 2016'ya kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl  kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici  kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını  yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI
Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

EK YERLEŞTİRMELER
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir.

Yükseköğretim programlarının 2016-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir