FED, dünyanın beklediği kritik kararı açıkladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), aylık 45 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 10 milyar dolar azaltarak, 35 milyar dolara indirdi.

fed, dunyanin bekledigi kritik karari acikladi!

Tüm dünyanın merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) kararları açıklandı. Fed, aylık 45 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 10 milyar dolar azaltarak 35 milyar dolara indirdi, faiz oranlarında ise değişikliğe gitmedi. Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerinin çoğu Fed'in gösterge faiz oranını 2015 yılına kadar yükseltmekten kaçınacağına dair görüşlerini de yinelediler.

Federal Reserve yetkilileri 2015 yılının sonu için hedef faiz oranını yüzde 1.3 ve 2016 yılı sonu için yüzde 2.5 olarak öngördü. Fed daha önceki öngörüsünde ise daha düşük rakamlar açıklamıştı. Fed, ABD ekonomisindeki yavaş büyümenin yansıması olarak uzun vadeli öngörülen faiz oranını ise düşürdü.

"TÜRKİYE İÇİN OLUMLU"

Uzmanlar “Bu açıklama gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının canlı kalacağını gösteriyor. Bu hamle Türk Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda elini güçlendirdi. Dolayısıyla tüketiciler açısından bu olumlu gelişme olacak. Ayrıca Türk Lirası karşısından değer kazandı. Dolar sadece birkaç saat içinde 2.15 seviyesinden 2.13 seviyesine geriledi ve yüzde 1 değer kazandı. Borsa ve tahvil piyasasında da olumlu bir atmosfer oluşacağını düşünüyorum… ” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir