YGS 2014'e girecek adayların dikkatine

2014 YGS başvuru kılavuzu yayınlandı. Öğrencilerin dikkatle incelemesi gerektiği bildirildi.

 ygs'ye girecek adaylar dikkat				2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 2 Ocak 2014 tarihinde başlayacak ve 15 Ocak 2014 tarihinde sona erecektir.

2014-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler, 2014-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, 2014-ÖSYS Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Başvurular kılavuzdaki kurallar doğrultusunda yapılacaktır. 2014-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adayların ÖSYS başvurularının alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Başvuru esnasında adayların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için başvuru sistemi, başvuru merkezlerine test amaçlı açılmış, başvuru merkezleri sistem üzerindeki kontrol işlemlerini yapmışlardır. Adayların, başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak, başvuru işlemlerini başvuru süresinin son günlerine bırakmamaları önemle hatırlatılır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2014 YGS Başvuru tarihleri OSYM' nin takviminde belirtildi. 2014 YGS Sınavına az bir zaman kaldı. YGS Başvuru tarihleri için sınava girecekler çok merak ediyor. 2014 yılı YGS başvuruları OSYM' den gelecek duyuru sonrasında sınava girecekler ais.osym.gov.tr adresinden başvuruarını yapacak. Daha sonra ygs sınavı için çalışmalarını hızlandıracak. 2014 YGS Banka ücreti konusunda henüz bir resmi açıklama yok. Tüm gelişmeler osym.gov.tr' den gelecek haber ile belli olacaktır.

2014 OSYM Sınav takviminde 2014 YGS sınavı 23 mart 2013 günü yapılacaktır. Sınav başvuru tarihi ise 2-15 ocak 2013 tarihleri arasında OSYM Başkanlığı resmi internet sitesinden başvurular yapılacak. 2014 YGS başvuruları ais.osym.gov.tr adresinden kişisel olarak yapılacaktır. Önceki senelerdede genellikle hep YGS başvuruları ocak ayında yapıldı.

ÖSYM, gelecek yıl yapılacak sınavlara ilişkin başvuru tarihleri ni açıkladı. Buna göre, 23 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na 02-15 Ocak'ta, 6 Nisan'da yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (İlkbahar Dönemi) 03-12 Şubat'ta, 27 Nisan'da gerçekleştirilecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) 24 Şubat-7 Mart'ta, 11 Mayıs'ta yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (İlkbahar Dönemi ) 10-19 Mart tarihlerinde başvurulacak.

Üniversiteye adaylarının gireceği ve 14-15 Haziran ile 21-22 Haziranda yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına başvurular ise 21-30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Lisans) ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları için başvurular da 5-14 Mayıs'ta alınacak. KPSS Lisans 5-6 Temmuz, ÖABT 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Dikey Geçiş Sınavı ise 19 Temmuz'da yapılacak. Bu sınava başvurular ise 26 Mayıs-6 Haziran'da alınacak.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Sonbahar Dönemi) başvuruları ise 30 Haziran-9 Temmuz'da alınacak. Sınav ise 6 Eylül'de yapılacak.

KPSS önlisans ve ortaöğretim düzeyi başvuruları da 30 Haziran-16 Temmuz tarihlerinde alınacak. KPSS önlisans sınavı 27 Eylül'de, ortaöğretim düzeyi ise 28 Eylül'de gerçekleştirilecek.

ALES sonbahar dönemi sınavı ise 23 Kasım'da yapılacak. ALES'e başvurular 22 Eylül-1 Ekimde alınacak

2014 YGS sınavı yapıldıktan sonra 140 ile 180 puan arasında not alanlar önlisans' a başvuracaktır. 180 Puan üstü alanlar LYS sınavına başvuracak ve bunun için çalışmalarını hızlandıracak.

ENGELLİLER İÇİN YGS PUANI 100

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, özel yetenek sınavını kazanıp herhangi bir programa yerleşemeyen engelli öğrenciler için YGS taban puanını 100’e indirdiklerini açıkladı. Çetinsaya, ikinci öğretimdeki yüksek lisans sorununun aşıldığını ve alınan karar gereği artık ikinci öğretimde de tezli tezsiz yüksek lisans yapılabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir