2014 LYS soru ve cevapları yayınladı

ÖSYS, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (2014-LYS) temel soru kitapçıklarının yüzde 20’sinin soru ve cevaplarını yayınladı.

2014 LYS soru ve cevapları yayınladı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavlarının ikinci aşaması olan 2014-LYS, 81 ilde 91 sınav merkezinde 14-15 ve 21-22 Haziran tarihlerinde beş oturum halinde gerçekleştirildi.

Herhangi bir sorunun yaşanmadığı ve toplam 340 bin 562 personelin görev aldığı sınavda, 5 milyon 521 bin 318 soru kitapçığı kullanıldı. Türkiye'nin geleceği 946 bin 244 gencin girdiği sınavın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için sınav öncesinde ve sırasında her türlü tedbir alınarak, sınav sorunsuz biçimde tamamlandı.

Açıklamada, 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığı bildirildi. ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan Temel Soru Kitapçığı'nın basın yayın organları tarafından telif hakları ÖSYM'de saklı kalmak kaydıyla herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabileceği kaydedildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:
"Sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan 'her adaya farklı soru kitapçığı' uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda 2014-LYS'lerde test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacaktır. Temel Soru Kitapçığı adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacak."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir