2015-LYS sınavı soru ve cevapları açıklandı

LYS soruları ve cevaplarına ÖSYM aday işlemleri sisteminden ulaşabilirsiniz.

lys sinavi soru ve cevaplari aciklandi

2015-LYS: Fen Bilimleri ve Edebiyat-Coğrafya sınavının temel soru kitapçıklarında yer alan soruların % 20’si yayınlandı.Ayrıca ÖSYM'den LYS 2015 sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin açıklama geldi. İşte o ayrıntılar...

LYS SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

DUYURU (21 Haziran 2015)

2015-LYS: Fen Bilimleri ve Edebiyat-Coğrafya Sınavının Temel Soru Kitapçıklarında Yer Alan Soruların % 20’sinin Yayımlanması ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden Adayların Erişimine Açılması

2015-LYS kapsamında uygulanan Fen Bilimleri (2015-LYS2) ile Edebiyat-Coğrafya (2015-LYS3) Sınavı  tamamlanmıştır.

2015-LYS2 ve 2015-LYS3’te yer alan her bir test için test sorularının tamamından rastgele seçilen % 20’si “Temel Soru Kitapçıkları” adı altında, hiçbir telif bedeli talep edilmeksizin aşağıda belirtilen tarih ve saatte ÖSYM’nin İnternet sitesinden kamuoyunun erişimine açılacaktır. Yayımlanan % 20 dışında kalan diğer sınav sorularının telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiçbir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal yollara başvurulacaktır.

Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınava/sınavlara başvuran adayların erişimine açılacaktır. İlgili sınava/sınavlara başvuran adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınavın/sınavların sorularının tamamına erişebileceklerdir.

ÖSYM’nin İnternet sitesinden yayımlanan “Temel Soru Kitapçıklarıbasın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecektir. “Temel Soru Kitapçıkları” adı altında ÖSYM’nin İnternet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna ve adaylara duyurulur.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Demir, LYS 2015 sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin sorulara yanıt verdi:

"Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız."

ADAYLAR SINAV SONUÇLARINI BU ADRESTEN ÖĞRENECEK
Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir