2013 LYS tercih sonuçları açıklanıyor mu?

2013 LYS işlemleri 18 Temmuz 2013 günü sona erdikten sonra herkesin merak ettiği konu aynı.

ÖSYM LYS Yerleştirme sonuçları nı ne zaman açıklayacak veya LYS sonuçları açıklandı mı sorusu hep gündemdeki yerini korudu.

Son olarak ÖSYM'nin bugün Yerleştirme sonuçlarını açıklayacağı iddia edildi.

2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak mı?

Bizler de merakla ÖSYM'den gelecek cevabı bekliyor, bizler gibi bu açıklamayı bekleyen tüm öğrencilerimize yeni Eğitim Öğretim yılında netgazete.com olarak başarılar diliyoruz.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2013 LYS tercih işlemleri 18 temmuz 2013 günü bittikten sonra OSYM LYS yerleştirme sonuçları 'nı en kısa zamanda açıklayacak. ÖSYM'den yapılan diğer açıklamada ayrıca; KPSS 2013/1 KPSS atama sonuçları 4 temmuz 2013 günü açıklanmıştı.

KPSS 2013/1 atama sonuçları osym tarafında tercihler alındıktan sonra çok kısa bir sürede yerleştirme sonuçları 'nı açıkladı. OSYM 'nin son yıllardaki bu hıza nasıl ulaştığı merak ediliyor. KPSS tercih  sonuçları yani KPSS yerleştirme atama sonuçları Adaylar osym oturumuna girip kendi şifresi ve T.C. Kimlik numarası iile öğrenebiliyor. 2013 KPSS yerleştirme sonuçları için sonuc.osym.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

OSYM 'nin KPSS sonuçları için duyurusu şöyle idi;
DUYURU
(4 Temmuz 2013)
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına
Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2013/1): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması
Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçları 4 Temmuz 2013 günü saat 18.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

TERCİH SÜRESİ SONA ERDİ

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih süresi bugün sona erdi.

Peki hala LYS tercihlerini yapmamış adaylar nelere dikkat etmeli? 8 Temmuz günü başlayan LYS tercihleri nde sona gelindi. Bir üniversiteye yerleşmek isteyen adaylar son kontrollerini ve tercihlerini yaparak en geç bugün ÖSYM 'ye bildirmek zorundalar. Öğrencilerin tercih yaparken bir uzmana danışması tavsiye ediliyor.  Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç : "Adayların konunun uzmanı olan tercih danışmanına veya bir rehber öğretmene başvurmasında fayda var. Biz ona o bölümü nerede okuyabilecekse bütün şartlarını çıkartırız üniversitede yerleşip yerleşemeyeceği yerleri gösteririz."

Okuyacağı şehir kimisinin tercihinde etken iken, kimisi ise "İstediğim bölüm olsun yeter" diyor. Uzmanlar ise öğrenci için en önemli husus okuyabileceği bölümü tercih etmek olduğunu söylüyor.

Faruk Ardıç: "Kesinlikle istemedikleri yerleri yazmasınlar. Şehirden daha öte okuyabileceği sevebileceği severek okuyabileceği bir bölümü tercih etmelerinde fayda var."

Tercih işlemleri, başvuru merkezlerinden veya ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' adresinden yapılabiliyor

2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu İçin TIKLA